Ett spännande poddtips

12:52

Hej, jag gick visst ner i en svacka igen, har inte läst någonting på alldeles för länge... Däremot lyssnar jag to the max alltså. Åh, poddar, om jag inte hade haft er alltså. Därför kändes det extra kul när jag fick ett mejl tidigare i veckan med frågan om jag ville förhandslyssna på P3s nya serie som släpps idag! Alltså, ingen har väl glömt De dödas röster som Sara Bergmark Elfgren skrev för P3 serie? Vet inte om ni lyssnat på Darknet, men den tyckte jag också var himla bra. Idag släpps alltså en ny serie i samma anda som De dödas röster.

Den nya serien heter Himmelsberg och är åtta delar om 10-15 minuter styck. Serien handlar om tre gymnasieungdomar – Fanna, Viktor och Miranda – som ska göra en podd om skolan de går på. De bestämmer sig för att jobba kring skolans historia och olika vandringssägner som finns kring skolan. Det hela leder dem till en mörk hemlighet. På 30-talet experimenterade en forskare på kvinnor som ansågs psykiskt sjuka på grund av att de var promiskuösa. Men det är också något konstigt med auditoriet där de spelar in podden. När de lyssnar på poddinspelningarna i efterhand hörs konstiga störningar och melodier. Vad är det som finns där?

Jag gillade den här jättemycket, det faller liksom precis in i den poddgenre jag gillar bäst. Lyssnade faktiskt på hela under en enda kväll (den är ju i och för sig inte så himla lång, men ändå). Kan dock känna att upplägget är lite fööööör likt De dödas röster, men att det inte är riktigt lika läskigt. Jag hade velat ha mer läskigheter. Men jag gillar verkligen det här med att samtidigt som vi har lite poltergeists (poltergeistrar?) så berättas den hemska historien om 30-talets psykiskt sjuka kvinnor. Så det här är definitivt ett poddtips om ni letar efter något nytt att lyssna på! Plus för väldigt kort!

Finns i Sveriges Radio-appen plus i podcaster-appen och var en nu lyssnar på poddar i Android.

För övrigt: HUR pepp är ni inte på Stranger Things säsong 2????? Jag är pepp. Dödspepp.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  1. JA Stranger Things! Och åh, måste tipsa min syster om denna podd! Hon har saknat De dödas röster så så mycket.

    SvaraRadera
  2. Har precis sträcklyssnat på alla avsnitt av Himmelsberg! Så bra!

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg