10 att läsa under hösten

07:30

Hörni, ENSAMKVÄLLAR! Vad vore äktenskapet utan ensamkvällar? Skitjobbigt, vi skulle fan kväva varandra. När jag skriver det här måndag kväll är Victor på jobbkalas (de dära på SVT asså de bara kalasar hela tiden så fort det är minsta lilla premiär!) och jag carpar kvällen som fan. Har käkat sushi och äter nu godis och dricker ett glas vin en helt vanlig måndag (har sedan i januari alltid en vinbox hemma för denna typen av occasions). Om en liten stund ska jag återgå till volym tre av Harrow County – men först: En liten tisdagslista!


Veckans Top Ten Tuesday-tema är TBR för hösten. Så fort en började behöva ha sjal på mornarna och inte längre kunde sova med både öppet fönster och balkongdörr (vi har alltså öppet fönster + dörr dygnet runt hela sommaren) kickade mitt skräcksug in med råge. Det betyder alltså att jag nu går och fingrar på all skräck i mina bokhyllor, plockar ut dem, känner på dem. Lägger handen mot för att känna om det är rätt. Förhandsbokar volym fyra av Harrow County innan jag ens läst klart del tre, och innan det ens hunnit bli rätt år. Saker jag är väldigt osugen på: High fantasy. Böcker där de går i skolan. Böcker som utspelar sig i en varm miljö. Jag längtar efter hösten, så mycket älskar jag hösten att jag längtar fastän den är här. 

Så här hoppas jag alltså att min höst kommer se ut läsmässigt:
1. The Fire Sermon – Francesca Haig Francesca Haig var i bokhandeln för ett tag sedan, samtidigt som Peter Newman. Newman är jag fortfarande helt ointresserad av, men Haig fick jag ett väldigt gott intryck av. Hoppas hennes bok är bra också. 

2. Neverwhere – Neil Gaiman Alltså jag har en sån fin ny utgåva av den här, inbunden med illustrationer av Chris Riddell. 

3. Tusen Kitty-böcker Köpte alldeles nyligen på mig en hel hög med Kitty-böcker för inga pengar nästan. Måste ju läsa alla också...

4. Plutona – Jeff Lemire & Emi Lenox
5. Clean Room – Gail Simone & John Davis-Hunt Dessa två ska vi läsa i comicbokcirkeln jag är med i (och bland annat Miriam och Cecilia!). Har redan läst Moon Girl & Devil Dinosaur, men den ska vi också läsa.

6. We Have Always Lived in the Castle – Shirley Jackson Känns sannerligen som att det börjar bli dags att läsa Shirley Jackson nu.

7. Coraline and Other Stories – Neil Gaiman Den här köpte jag på bokmässan för... två år sedan.

8. Dolores Claiborne – Stephen King Har egentligen flera olästa King-böcker hemma, och känner att jag skulle kunna läsa vilken som egentligen. Den här fick representera på listan, men eftersom det är den som jag vet minst om + är tunnast av de jag har blir det kanske den!

9. Feberflickan – Elisabeth Östnäs Har hört att denna ska vara creepy as fuck.

10. Say Her Name – James Dawson Tror jag köpte den här förra året mitt i ett skräcksug, men så blev den aldrig läst. Nytt försök dårå.

Känner också att det kanske är JUST I ÅR jag läser Lovecraft eller Poe. Lutar mer åt Lovecraft.

PS är för övrigt glad över 1. Har hittat en pikéklänning på H&M. 2. Har köpt sulor formade efter mina fötter, höga fotvalv you will trouble me no more. 3. Victor har tyyyyyp sagt ja till en till Billy. Och det snart. Längtar efter att inte ha böckerna i travar i hyllorna. DS.

Vad ska ni läsa i höst? Är det något ni är extra sugna på att se mig skriva om?

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Alltså, jag älskar din blogg! Dessvärre är det så att jag nästan aldrig läser i samma genrer som du så jag har inget vettigt att kommentera. Nu skriver jag ändå - trots att det inte är enda bok som ens känner till bland dina önskningar. Härligt att utvidga sin värld - tack för spännande läsning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh, vad fint att du läser ändå! Och vad glad jag blir av att du gillar :)

      Radera

Instagram

Populära inlägg